Nieuws

 

Activiteiten Achterhoek VO in verband met het Coronavirus

De voorzorgsmaatregelen rondom de verdere verspreiding van het Coronavirus nemen landelijk van dag tot dag toe. Het gaat om een snel escalerende reeks van maatregelen, waarvan we het einde niet kunnen voorzien. De vraag dringt zich op welke bestuurlijke activiteiten we zullen moeten schrappen en op welk moment we dat doen. Met name als het om activiteiten gaat die niet strikt op dit moment nodig zijn, verplaatsbaar zijn en waarvan we kunnen inschatten dat mensen zich er uit voorzorg voor gaan afmelden.

 

Vanuit dat perspectief vinden we het als bestuur nu verstandig om de volgende drie door ons georganiseerde bijeenkomsten niet te laten doorgaan:

  1. De conferentie Primair Onderwijs-Voortgezet Onderwijs van vrijdag 13 maart. We zouden die middag in de DRU in Ulft een conferentie organiseren, waarin vertegenwoordigers van basisscholen, voortgezet onderwijs en wethouders elkaar zouden ontmoeten. Deze gaat dus niet door en zal naar een latere datum worden verplaatst. 
  2. De Achterhoek VO Lezing voor medewerkers van Achterhoek VO van dinsdag 17 maart, die door prof. dr. Manon Ruiters zou worden uitgesproken, zal worden verschoven naar vermoedelijk komend najaar.
  3. De managementscholing voor schoolleiders van Achterhoek VO van donderdag 19 maart gaat niet door. 

We staan als bestuur bij voortduring met de scholen in contact over de te nemen maatregelen in verband met de risico’s van verspreiding van het Coronavirus. Wij nemen de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt. Als er noodzaak is om op te schalen zullen we dat opnieuw bekend maken via een nieuwsbericht. Vanzelfsprekend worden ook veel extra schoolactiviteiten van de agenda gehaald. Daarover communiceren de scholen zelf.

Namens het bestuur,

Henk van der Esch

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »