Nieuws

 

Anne de Visch Eybergen nieuwe bestuurder Achterhoek VO

De raad van toezicht van Achterhoek VO heeft besloten mevrouw Anne de Visch Eybergen aan te stellen als nieuw lid college van bestuur. Zij treedt op 1 maart 2020 in dienst en zal met bestuursvoorzitter Maria van Hattum het nieuwe bestuur gaan vormen.

 

Met de benoeming van Maria van Hattum tot voorzitter college van bestuur ontstond er een vacature voor het lid college van bestuur. Uit goed overleg tussen raad van toezicht, bestuur, directieraad en medezeggenschap bleek dat de overlegcultuur van het bestuur met betrokkenen zeer gewaardeerd wordt en om voortzetting vraagt.

 

Uit 37 kandidaten zijn vier kandidaten geselecteerd voor een eerste gesprek. Uit de daarop volgende gesprekken met een benoemingsadviescommissie kwam mevrouw Anne de Visch Eybergen naar voren als de kandidaat die vanuit ruime ervaring zowel capabel bestuurder is als iemand die goed vorm kan geven aan de besturingsfilosofie van Achterhoek VO. In de benoemingsadviescommissie namen leden uit medezeggenschaps- en directieraad deel.

 

Anne de Visch Eybergen is 63 jaar oud, is sinds zes jaar lid college van bestuur bij Stichting Boor, een openbaar schoolbestuur in Rotterdam met (speciaal) basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Zij had de portefeuilles (v)so en vo. Daarvoor was zij directeur van een ROC in Zaandam, rector van het Berlage Lyceum in Amsterdam en bestuurder binnen het primair onderwijs in Rotterdam.

 

Anne de Visch Eybergen

Anne de Visch Eybergen

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »