Nieuws

 

Aspirant opleidingsschool De Achterhoek VO

Sinds jaren is er een nauwe en zeer goede samenwerking tussen de scholen van Achterhoek VO en de lerarenopleidingen van de Faculteit Educatie Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Radboud Docenten Academie. Een aantal Achterhoek VO-scholen voeren het keurmerk samenwerkingsschool voor deze instituten. Achterhoek VO gaat deze samenwerking verstevigen tot opleidingsschool. Hierbij zal de opleiding van de studenten voor 40% in de praktijk, dus op school komen te liggen.

 

Om dit te verwezenlijken is er bij DUO een subsidieaanvraag ingediend. Het Ulenhofcollege, Rietveld Lyceum, Ludger College, Metzo College, Schaersvoorde, Gerrit Komrij College en Almende College zijn de scholen die participeren in de aanvraag.Op donderdag 24 november jongstleden ontvingen we het goede nieuws dat de subsidie voor aspirant-opleidingsschool DeAchterhoek VO is toegekend. Vanaf nu mogen we onszelf aspirant-opleidingsschool noemen en daar zijn we erg trots op!

 

Opleidingsschool De Achterhoek VO staat voor professionele leer-en kennisgemeenschap voor voortgezet onderwijs in de regio Achterhoek. Dit willen wij bereiken door onder meer het opzetten van professionele leergemeenschappen, het doen van onderzoek in de scholen (verder) te brengen, onze regiofunctie te verstevigen en gezamenlijk te werken aan een betere opleiding van studenten van lerarenopleidingen. De subsidie biedt ons de mogelijkheid om de plannen die we hebben, versneld uit te voeren.

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »