Nieuws

 

Baudartius College sluit zich aan bij Achterhoek VO

Het Baudartius College in Zutphen, tot op heden een zelfstandige school, sluit zich aan bij de stichting Achterhoek VO. Daardoor wordt de continuïteit van de school geborgd en blijft het brede onderwijsaanbod voor Zutphen behouden.

 

Eind januari heeft het Baudartius College contact gezocht met Achterhoek VO voor aansluiting bij deze stichting. Afgesproken werd er naar te streven om dit per 1 augustus 2018 te bekrachtigen. Door deze afspraak kan het Baudartius College weer met vertrouwen naar de toekomst kijken.

 

De veranderingen die het Baudartius College in de afgelopen jaren heeft ingezet bleken onvoldoende om de school financieel gezond te houden.Voor een zelfstandige school met een breed onderwijsaanbod zoals het Baudartius College, is het steeds moeilijker om aan de vereisten van de overheid te voldoen. Daarbij komt dat Zutphen een krimpgebied is. De verwachting is dat in de komende jaren het aantal leerlingen in Zutphen en omstreken met ongeveer 25 procent daalt.

 

Stichting Achterhoek VO is opgericht om de aangesloten scholen in gezamenlijkheid voor te bereiden op de aanzienlijke daling van het aantal leerlingen in de regio. De aangesloten scholen focussen niet op concurrentie, maar kiezen de beste oplossingen in hechte samenwerking. Daarmee verzekert Achterhoek VO het voortbestaan van een goed, kwalitatief en divers onderwijsaanbod in de Achterhoek.

 

Andries Mulder, bestuurder van het Baudartius College, is opgetogen over de toekomstige aansluiting: “Ik ben blij dat we het brede en kwalitatief hoogstaande aanbod van het Baudartius College voor Zutphen kunnen behouden. We zijn hartelijk welkom binnen Achterhoek VO, dat een uitstekende reputatie heeft en sterk leerlinggericht werkt.”

 

Bestuursvoorzitter Henk van der Esch van Achterhoek VO: “Een zo aanzienlijke leerlingendaling als in deze regio plaatsvindt, vraagt om het aangaan van intensieve samenwerking tussen scholen. Nu die kans zich met het Baudartius College voordoet, benutten we die graag.”

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »