Nieuws

 

Benoeming nieuwe bestuurder

De raad van toezicht van Achterhoek VO heeft besloten mevrouw Maria van Hattum aan te stellen als nieuw lid college van bestuur. Zij treedt na de zomer in dienst en zal met bestuursvoorzitter Henk van der Esch het nieuwe bestuur gaan vormen.

 

Eind 2016 maakte huidig bestuurder Monique Smits bekend, dat zij per 1 oktober 2017 zou gaan stoppen met werken. Daardoor ontstond een vacature, die de raad van toezicht in goed overleg met bestuur, directieraad en medezeggenschapsraad van Achterhoek VO wilde invullen. Uit de consultaties bleek, dat de overlegcultuur van het bestuur met betrokkenen zeer gewaardeerd wordt en om voortzetting vraagt.


Uit 56 kandidaten zijn zes kandidaten geselecteerd voor een eerste gesprek. Uit de daarop volgende gesprekken met een benoemingsadviescommissie kwam mevrouw Maria van Hattum naar voren als de kandidaat die zowel capabel bestuurder zou kunnen zijn als iemand die goed vorm kan geven aan de besturingsfilosofie van Achterhoek VO. In de benoemingsadviescommissie namen leden uit medezeggenschaps- en directieraad deel.


Maria van Hattum is 52 jaar oud, is sinds vijf jaar lid college van bestuur van het Meridiaan College in Amersfoort (4200 leerlingen en 450 medewerkers), was voordien gedurende zes jaar rector van het Gymnasium Apeldoorn en daarvoor gedurende zes jaar rector van het Titus Brandsma Lyceum te Oss.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »