Nieuws

 

Het Stedelijk Zutphen neemt afscheid van rector Kees Freriks

De heer Kees Freriks heeft besloten om te stoppen als rector van Het Stedelijk in Zutphen. Hij is ruim acht jaar als rector/algemeen directeur aan de school verbonden geweest. Met ingang van 1 september 2015 neemt interim rector mevrouw José Mens zijn taken over.

 

Kees Freriks

 

 

Rector Kees Freriks trad op 1 juni 2007 in dienst van Het Stedelijk. In zijn periode zijn er diverse initiatieven genomen ter verbetering van het onderwijs. Zo werd Het Stedelijk begaafdheidsprofielschool, kwam er een musicalstroom, werd versterkt Engels ingevoerd en werd de school gesplitst in drie deelscholen: het Stedelijk Vakcollege, Stedelijk Mavo en Stedelijk Lyceum. Die kwaliteitsverbetering uitte zich nog deze maand in indrukwekkende examenresultaten.

 

Na het jl. december mislukken van de nagestreefde fusie met het Baudartius College, zette Kees Freriks een nieuwe kwaliteitsimpuls in. Dat deed de school in de vorm van intensivering van de begeleiding van de leerlingen, in het meer maatwerk aan leerlingen bieden en met het beperken van het zittenblijven tot het uiterste minimum. Nu deze impuls ‘in de steigers staat’, acht de heer Freriks de tijd rijp voor een wisseling van de wacht.

 

Kees Freriks motiveert zijn vertrek in een brief aan de ouders als volgt: “Voor mij, maar ook voor de school, is het goed om als schoolleider een stap opzij te doen. Voor Het Stedelijk kan een nieuw gezicht, een nieuwe directeur, een frisse start maken naar een periode waarin de bevolkingskrimp zich zal laten voelen. Voor mij persoonlijk ligt een uitdaging elders te wachten.”

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »