Nieuws

 

Nieuwe rector Ludger College

Louise Beernink (44) is door het bestuur van Achterhoek VO benoemd tot de nieuwe rector van het Ludger College in Doetinchem. Zij volgt met ingang van 1 augustus 2015 de huidige rector Martin Hulsen (62) op die met ingang van 1 september aanstaande met vervroegd pensioen gaat.

 

Louise Beernink

 

Martin Hulsen maakte begin februari van dit jaar zijn besluit bekend om te stoppen als rector van het Ludger College/Metzo College. Hij was er werkzaam als leraar (vanaf 1984), conrector en plaatsvervangend rector (1999 -2002) en de laatste dertien jaar als rector, en draagt een goede school over aan zijn opvolger. Het bestuur is hem zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij zich al die jaren heeft ingezet voor het Ludger College.

 

Louise Beernink is op dit moment rector van Gymnasium Apeldoorn. Daarvoor was zij gedurende twaalf jaar werkzaam op het Titus Brandsma Lyceum in Oss waar zij zich met een gevarieerd takenpakket ontwikkeld heeft tot eindverantwoordelijk schoolleider.

 

Haar roots liggen in de Achterhoek. Zij werd in Dinxperlo geboren en behaalde haar Atheneum-diploma aan Christelijk College Schaersvoorde in Aalten, eveneens een Achterhoek VO-school. Vervolgens vertrok zij naar Nijmegen om daar de Studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen te volgen. 

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »