Nieuws

 

Paul Verhaeghe houdt Achterhoek VO lezing

Dinsdagavond 12 januari 2016 vindt de jaarlijkse Achterhoek VO-lezing plaats voor medewerkers van Achterhoek VO. Dit keer houdt Prof. Dr. Paul Verhaeghe een lezing met als titel Identiteit. Hoe komt de identiteit van de mens tot stand? Hoe evolueert deze en onder welke omstandigheden?

 

Prof. dr. Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Zijn eerste doctoraat (1985) handelde over hysterie, zijn tweede (1992) over psychodiagnostiek. Hij werkt als gewoon hoogleraar aan de universiteit van Gent. Hij is auteur van onder meer Liefde in tijden van eenzaamheid (1998), Identiteit (2012) en Autoriteit (2015).

Sinds 2012 organiseert Stichting Achterhoek VO jaarlijks een lezing voor haar medewerkers in het kader van de Dag van de leraar (op 5 oktober). Dit jaar vindt de lezing bij uitzondering niet rond 5 oktober plaats. “Wij vinden het een buitenkans dat Paul Verhaeghe zijn kennis en inzichten met ons wil delen, wij passen onze agenda daar graag op aan.”

Prof. Dr. Margriet Sitskoorn hield in 2012 de eerste Achterhoek VO-lezing over het jongerenbrein. De tweede lezing ‘Leren, een raadsel?’ werd uitgesproken door prof. dr. Henk Schmidt. Vorig jaar zoomde Paul Rosenmöller in op het thema ‘Van wie is de school?’.

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »