Nieuws

 

Pronova naar Achterhoek VO

Per 1 september 2015 is Pronova, school voor praktijkonderwijs in Winterswijk, toegetreden tot de stichting Achterhoek VO.

 

De raad van toezicht van Pronova heeft het bestuur van Achterhoek VO in het najaar 2014 verzocht het bestuur van Pronova over te nemen. In een even kort als grondig onderzoek bleek  jl. februari dat de bestuursoverdracht verantwoord kon plaatsvinden. Dit gebeurde met instemming van de raden van toezicht en de medezeggenschapsraden. In het voorjaar werd de fusietoets aangevraagd, waarna de minister van OCW eind juni met de bestuursoverdracht instemde.

 

De reden tot het verzoek was tweeledig. Met het toetreden tot Achterhoek VO kan beter worden ingespeeld op fluctuaties van leerlingenaantallen en het daarmee samenhangende personeelsbestand. Daarnaast krijgt Pronova meer bestaanszekerheid in de periode van krimp, die in het Achterhoekse voortgezet onderwijs op 30% in de komende 15 jaar wordt geschat. Eerste resultaat van de samenwerking is dat enkele boventallige medewerkers van Pronova emplooi hebben gevonden in andere Achterhoek VO-scholen.

 

Directeur Roos Willemsen is enthousiast over de verandering: “Al ver voor de formele bestuursoverdracht waren we welkom bij Achterhoek VO, waardoor we al een halfjaar profijt hebben van de  professionele ondersteuning van Achterhoek VO en van de voordelen die een groot bestuur biedt. Zelf vind ik het ook fijn dat ik in de directieraad van Achterhoek VO kan overleggen met en leren van collega’s.” 

 

Bestuursvoorzitter Henk van der Esch van Achterhoek VO: “Onze stichting is ontstaan om in de periode van krimp voor de Achterhoek een goed netwerk van scholen te houden. We vinden het belangrijk dat ook de Oost-Achterhoek een school voor praktijkonderwijs houdt. Dat kan voor Pronova veel beter in onze stichting dan ‘alleen’. Daarom hebben we alleen getoetst of het verwelkomen van Pronova een financieel verantwoord besluit was en dat bleek gelukkig het geval. We verwelkomen een mooie school van prima kwaliteit in onze stichting.”

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »