Nieuws

 

Strategisch beleidsplan 2015-2019

De bureaula is nooit ver weg, als het over een beleidsplan gaat. Het strategisch beleidsplan heeft een slecht imago: “top-down”, “voorschriften van anderen opvolgen”, “teveel ambitie”, “geen behoefte aan”.

 

En toch: wat is een school zonder doel? Wat een school zonder het ‘waartoe?’ te hebben beantwoord (missie), zonder moreel kompas (kernwaarden) en zonder een belofte te doen aan de samenleving, aan ouders en leerlingen?

 
Voor we gingen schrijven, spraken we intensief met leerlingen, leraren, onderwijs­ondersteuners, ouders en teamleiders uit jullie midden. En voerden menig gesprek met GMR, directieraad en raad van toezicht. Ten slotte was er een plan dat ruimte geeft en richting, inspiratie wil bieden en houvast, ambitieus is en dat niet overdrijft. Scholen toetsstenen geeft voor hun eigen strategisch beleid.
 
Een compacte versie ondersteund met korte filmpjes van het toch al compacte plan treft u vanaf nu aan op onze website bij 'downloads' of rechtstreeks via deze link: http://achterhoekvo.nl/strategisch_beleidsplan.
 
Henk van der Esch
Monique Smits

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »