Nieuws

 

Van drie naar twee scholen voor mavo, havo en vwo in Doetinchem

De 450 medewerkers van het Ludger College, Ulenhofcollege en Rietveld Lyceum zijn gisteren door hun schoolbestuur Achterhoek VO geïnformeerd over en actief betrokken bij de plannen om te komen tot twee scholen voor mavo, havo en vwo in Doetinchem.

 

Als gevolg van bevolkingskrimp in de Achterhoek zal het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs in Doetinchem en omgeving fors teruglopen. In de periode tot 2030 bedraagt de krimp 30 procent, dat zijn zo’n 2.000 leerlingen minder. Voor mavo, havo en vwo betekent dat een terugloop van 1.600 leerlingen.


Op termijn zal het niet langer mogelijk zijn de huidige drie Doetinchemse scholen voor mavo, havo en vwo in stand te houden. Het bestuur is al enige tijd geleden, met de schooldirecties, begonnen aan het traject om in 2020 te komen tot een herschikking van het onderwijsaanbod in Doetinchem.

 

“We werken toe naar een situatie waarbij er twee financieel gezonde en onderwijskundig aantrekkelijke scholen voor mavo, havo en vwo zullen zijn in Doetinchem. Dat er twee scholen komen staat vast, simpelweg omdat één school geen keuze biedt en drie scholen niet langer haalbaar zal zijn. Ik realiseer me heel goed dat dat voor betrokkenen een ingrijpend proces is. We hebben het hier over drie prachtige scholen met een rijke historie”, zegt Henk van der Esch, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO.

Tijdens een bijeenkomst in theater Amphion zijn de medewerkers geïnformeerd over de plannen en hebben ze een start gemaakt om actief mee te denken over hoe de twee nieuwe scholen eruit gaan zien. Van der Esch: “We willen het beste van de huidige drie scholen terug laten keren in de twee nieuwe scholen. Dat doen we samen met de medewerkers, leerlingen, ouders en andere belanghebbenden.”

Met een nieuwsbrief zijn de ouders, basisscholen en andere belanghebbenden inmiddels op de hoogte gebracht. De huidige leerlingen zullen hun schoolloopbaan afronden op het Ludger College, Rietveld Lyceum of Ulenhofcollege. De aanmelding van nieuwe leerlingen blijft voor komend schooljaar zoals die was en zij halen hun diploma nog op de school van aanmelding. Ouders kunnen hun kind aanmelden bij een van de drie scholen.
 

1 november 2016_2                               

1 november 2016_3

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »