Eligant Lyceum

Het Eligant Lyceum is een nieuwe school voor havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Zutphen. De school is in augustus 2019 gestart met 8 brugklassen. Twee Zutphense scholen, het Baudartius College en Het Stedelijk, pakten samen de kans om vanuit meer dan 250 jaar ervaring met twee enthousiaste en ervaren teams een nieuw onderwijsconcept te bouwen: het Eligant Lyceum. De school wordt opgebouwd vanaf de brugklas. Ieder jaar komt er een nieuwe jaarlaag bij totdat de school na zes jaar volgroeid is.  

 

De naam ‘Eligant’ is afgeleid van het Latijnse ‘eligere’ wat kiezen betekent. De vervoeging ‘eligant’ betekent letterlijk ‘laat ze kiezen’. Het leren van iedere leerling staat bij ons op school centraal. In het logo van het Eligant Lyceum is dit terug te vinden in de drie streepjes van de “E” van Eligant: - ik word gezien; - ik kan het; - ik kies mijn route.

 

Leerlingen kiezen op het Eligant voor een groot deel hun eigen route. Kiezen motiveert en zorgt dat leerlingen met meer plezier leren. Bij het maken van de juiste keuzes worden de leerlingen geholpen door hun coach. Leerlingen leren binnen en buiten de school en werken daarbij vanuit de leerdoelen die docenten per leergebied hebben geformuleerd. 

 

Behalve een eigen leerroute kunnen leerlingenop het Eligant Lyceum ook kiezen om hun talent verder te ontwikkelen. 

 

Eligant Lyceum

 

Isendoornstraat 3

7201 NJ Zutphen

 

T 0575 - 590 940

info@eligant.nl

 

https://www.eligant.nl

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »